I det fynske folks tjeneste

Fire års fængsel til 17-årig for drab

[size=2][/size]En 17-årig blev fredag idømt fire års fængsel ved Retten i Odense for drab på sin stedfar i Otterup sidste sommer.

Den dræbte døde af stik fra kniv og skruetrækker. Gerningsmanden var dengang kun 16 år.

Dommeren lagde vægt på, at den dengang 16-årige begik drabet i affekt. Men betegnede det også som et meget voldsomt og bestialsk drab.

I præmisserne for dommen lade dommeren vægt på, at den 17-årige var tvunget til at "navigere på voksnes præmisser".

I retten kom det frem, at den 17-årige et år før drabet selv havde forsøgt at begå selvmord.

Stedfaderen have, ifølge den nu dømte, under tidligere skænderier truet med at slå den 17-årige ihjel.

Den 17-årige havde svært ved at huske, hvad der var sket. Han husker ikke, at han stak stedfaderen ned. Den 17-årige tilføjede stedfaderen  139 stik med en skruetrækker og en kniv, de fleste ramte stedfaderen i ryggen. 

Straframmen for drab er op til 8 år, da den tiltalte var under 18 år. Udover de 4 års fængsel er han dømt til at betale 928.000 kroner i erstatning til sin mor. 

Lang tids frustrationer

Det var lang tids frustrationer over, at stedfaren var voldelig over for moren og den 17-årige, der fik ham til at stikke den 39-årige stedfar ihjel.

- Jeg havde drukket øl og taget amfetamin, forklarede den 17-årige i retten.
 
- Jeg var i kælderen sammen med min stedfar. Min mor kom ned i kælderen, og da hun gik op igen, fulgte min stedefar efter hende. Jeg ville beskytte hende og fulgte efter med en skruetrækker, fortalte han.

Anklageren beskrev, at det på en optagelse af et alarmopkald til 112 kunne høres, at den 17-årige sagde "Dø dog for helvede".

Den 17-årige erkendte, at han kunne have sagt sådan, men kunne ikke huske det.  

Opgøret fandt sted i morens og den 39-årige stedfars hus i Otterup. Den 17-årige var på weekend i hjemmet, men boede til dagligt på en institution på Als.