Fire fynske knivstikkerier på tre dage er uden sammenhæng

Knivstikkere stikker uden om et egentligt mordforsøg. Fyns Politi er i gang med at indhente og gennemse videoovervågning fra fire sager om knivstikkeri på Fyn.

Der er ingen navnesammenfald, og ingen belæg for at sige, at de fire knivstikkerier, der blev anmeldt torsdag, fredag og lørdag i sidste uge, er sammenhængende.

- Og der er intet der tyder på, at det banderelateret. Det er fire forskellige sager, siger Ulrik Lorenzen, politikommissær i voldsafdelingen hos Fyns Politi.

Ulrik Lorenzen leder efterforskningen af de tre sager fra Odense. Her blev en 18-årig mand på Odense Banegård torsdag aften stukket i låret. En 17-årig dreng har indrømmet at have ført kniven.

Fredag kort efter middag blev en 24-årig mand stukket i låret ude foran Vollsmose Torv, mens endnu en 24-årig mand lørdag aften blev stukket. Også han blev ramt i låret.

I de tre sager er alle, ifølge Fyns Politi, altså stukket i låret. Knivstikkerne ved således godt, hvordan de skal føre kniven i forhold til en eventuel strafudmåling. 

Ved at stikke ofrene under under bæltestedet er der umiddelbart tale om kvalificeret vold og ikke et mordforsøg.

Skal have bekræftet forklaringer

Ulrik Lorenzen er i fuld sving med at indhente og gennemse videoovervågning fra de tre gerningssteder.

- Vi vil jo gerne finde gerningsmanden og få bekræftet forurettedes forklaring, forklarer politikommissæren.

Ulrik Lorenzen oplyser desuden, at der ikke foretaget nye anholdelser.

- Ingen vil tale med os. Det er jo et betændt miljø, tilføjer han.

Således er der ikke foretaget anholdelser i to af de tre sager fra Odense.

Det fjerde knivstikkeri foregik i Middelfart, hvor en 21-årig mand blev stukket i skulderen. I den sag er der anholdt en 27-årig mand.