Firmaer låner rockere ulovlige biler og motorcykler

Flere i rockermiljøet kører rundt på motorcykler eller i biler, som der ikke er betalt afgift for. Det mener Told og Skat i Odense og politiet, som i en aktion i dag foretog ransagninger mod tre mindre udlejningsfirmaer. Det største firma er placeret i Odense.

-

Flere i rockermiljøet kører rundt på motorcykler eller i biler, som der ikke er betalt afgift for. Det mener Told og Skat i Odense og politiet, som i en aktion i dag foretog ransagninger mod tre mindre udlejningsfirmaer.

Det ene firma er placeret i Odense, og det er her, Told og Skat er blevet mistænkelige. Personkredsen i firmaet går igen i de to andre firmaer.


Politiet vil nu forsøge at beslaglægge køretøjerne. I Odense Politi siger chefkriminalinspektør Ole Højer Pedersen, at aktionen gik i gang i morges, efter at retten forinden havde afsagt kendelser om ransagning.


De tre firmaer er mistænkt for at omgå registreringsafgiftsloven. Den påståede svindel er foregået med de såkaldte valutaudlejningsbiler, forklarer Ole Højer Pedersen:


\"Det drejer sig om køretøjer, som firmaerne har købt afgiftsfrit, fordi de skal udlejes til personer, der bor fast i udlandet, og som ikke er tilmeldt folkeregistret i Danmark. Men vi har konstateret, at disse køretøjer i en del tilfælde bruges af en helt anden persongruppe - nemlig folk, der bor her i landet, og som hovedsagelig har tilknytning til rockermiljøet,\" siger Ole Højer Pedersen.


Ole Højer Pedersen understreger, at det kun er udlejeren af bilerne, der kan straffes. Lejerne af motorcyklerne og bilerne kan jo udmærket være i god tro, når de lejer køretøjerne. De kan ikke vide, om der er betalt afgifter af dem.