I det fynske folks tjeneste

Fiskepiger mod mandehørm

Mandlige lystfiskere er ofte hovne og nedladne når kvinder bevæger sig ind på deres domæne. Derfor har en gruppe piger nu startet en klub for piger, der gerne vil ha? noget på krogen.

03:26

1 af 2

Camilla Hedenhoff har kun været lystfisker i få måneder, men hun har allerede nu stor erfaring med hvordan mænd ser på kvinder med en fiskestang i hånden.

- Mændene aner ikke hvad de skal stille op med sådan en. De aner ikke hvad der er den farlige ende på en kvindelig lystfisker, lyder det fra Camilla Hedenhoff.

Camilla kastede sig over lystfiskeriet i foråret, og meldte sig hurtigt til sin første fiskekonkurrence.

- Da jeg troppede op om morgenen og ville indbetale, spurgte de hvad hedder han? Da jeg forklaret, at "han" hed Camilla, kom en mand hen til mig og sagde, at kvinder ikke kunne deltage i konkurrencen, fortæller Camilla Hedenhoff.

Flere piger fisker

Men modstanden og fordommene skræmte ikke Camilla væk fra hendes nye hobby. For at kunne dyrke sin interesse i fred har hun startet sin egen lystfiskerforening kun for piger.

- Fiskepigerne er en klub for piger, der kan lide at fiske. Vi tager ud og fiske sammen, og snakker med både om grej, madding og fiskeopkrifter. Men vi hygger os også en hele del, siger Camilla Hedenhoff.

Fiskepigerne har lige nu 28 medlemmer, og antallet af kvindelige lystfiskere er tilsyneladende stigende.

- Før mødte man aldrig kvindelige fiskere ved kysterne, men nu møder man af og til nogen kvinder med en fiskestang, siger Ulla Holm, der også er med i Fiskepigerne.

Hos Put & Take-søerne har man også bemærket, at der er kommet nye kunder ved ørredsøerne.

- Der kommer flere og flere kvinder, og der kommer også mange ægtepar. Nogen gange kommer manden og sætter kvinden af, så hun kan fiske nogle timer, fortæller Lars Ilum, der ejer Højrupgaard Put & Take.

Fiskepigekonkurrence

Den stigende interesse har fået Fiskepigerne til at arrangere Fyns første lystfiskerkonkurrence kun for piger.

- Mange kvindelige lystfiskere ved slet ikke, at der er klubber for kvinder og at vi mødes og fisker på vores egne betingelser. Derfor laver vi nu en konkurrence kun for kvinder for at fortælle om vores klub, siger Camilla Hedenhoff.

Konkurrencen finder sted 28. oktober ved Højrupgaard Put & Take, og man kan melde sig til enten ved at skrive til PogT-konkurrence@jubii.dk eller ved at gå ind på Fiskepigernes Facebook-side på https://www.facebook.com/groups/351231548287543/?fref=ts

Konkurrencen 28. oktober

Man kan melde sig til ved at sende en mail til: PogT-konkurrence@jubii.dk

eller ved at gå ind på Fiskepigernes Facebook-side