I det fynske folks tjeneste

Fiskere raser: Myresyre smadrer fiskeriet

Torskene er forsvundet fra farvandet omkring Sprogø og Storebæltsbroen. Påstanden kommer fra fiskere i Kerteminde, der særligt om vinteren har problemer med at få torsk i nettet. Årsagen er, at der benyttes myresyre på Storebæltsbroen i stedet for almindeligt tøsalt. Myresyren løber ned i vandet og skræmmer fiskene væk, mener fiskerne.

-

Torskene er forsvundet fra farvandet omkring Sprogø og Storebæltsbroen. Påstanden kommer fra fiskere i Kerteminde, der særligt om vinteren har problemer med at få torsk i nettet. 

Fiskerne mener, årsagen er, at A/S Storebælt bruger myresyre til at holde Storebæltsbroen fri for is. Det almindelige tøsalt skader broen, da det blandt andet får den til at ruste. 

Ifølge formand for Kerteminde Fiskeriforening Søren Clausen hælder broselskabet 170 ton myresyre ud på broen. Problemet er så, at myresyren løber ned i vandet og skræmmer fiskene væk.

\"De har smadret vores fiskeri\", siger fisker fra Kerteminde Ole Gommesen og fortsætter: \"Men sådan er det jo, når de store tryner de små\".

A/S Storebælt har fået tilladelse fra Fyns Amt til at anvende myresyren. Kommunikationschef Karsten Holmegaard kan ikke forestille sig, at det er myresyren, der får torskene til at forsvinde, men han siger til TV 2/FYN, at han vil se på sagen.