I det fynske folks tjeneste

Fjällräven Classic på Øhavsstien

I alt 600 deltagere fra 16 nationaliteter indleder onsdag en vandring på 75 km på Øhavsstien.

.

Onsdag bliver første hold sendt af sted med start fra Faldsled Havn. I alt 600 vandrere med forskellige nationaliteter vil vandre med fuld oppakning, sove i telt og modtage måltider i dags­rationer, alt imens de bevæger sig mod målet på Valdemars Slot.

Turen er fordelt over tre dage med hver sit checkpoint og over­natningssted. Inspirationen kommer fra Fjällräven Classic i Sverige. Her er strækningen på 110 km langs Kungsleden.

- Med Fjällräven Classic Danmark vil vi gerne inspirere til et aktivt friluftsliv og få folk med ud i naturen, siger projektansvarlig og direktør for Fjällräven i Danmark, Lars Ryslev.

Destination Fyn Klyngen ser Fjällrävens valg af netop Øhavsstien blandt andre danske vandreruter som en blåstempling.

- Hos Destination Fyn Klyngen og Naturturisme ser vi et rigtigt stort potentiale i Øhavsstien. Det er en fynsk signaturoplevelse, som vi kan være stolte af, og med Fjällräven Classic har vi en helt ekstraordinær mulighed for at få udbredt kendskabet til stien og dens muligheder, siger Anne Høyby, forretningsudvikler i Destination Fyn Klyngen, som hele tiden arbejder med at udbygge det fynske tilbud til friluftsfolket.

 

Fakta om Fjällräven Classic Danmark

Fjällräven Classic Danmark er en vandringsevent på ca. 75 km langs Øhavsstien på Sydfyn fra d. 22. - 25. juni
  • Eventen afholdes i 2016 med to startdatoer (den 22. juni og den 23. juni)
  • Ca. 600 deltagere og 16 nationaliteter er repræsenteret
  • Eventen er åben for alle uanset fysik
  • Aldersfordelingen er ca. fra 0-79 år. Fordeling: 31 % kvinder og 61 % mænd
  • Nationaliteter; Østrig, Tyskland, Belgien, Finland, Danmark, Ungarn, Irland, Japan, Korea, Holland, Singapore, Sverige, England og USA.