Flad ud, fynbo: Hør rappers bud på fynsk nationalsang

Rapper har udgivet sit bud på en fynsk nationalsang. I sangen langer han ud efter københavnerne, mens der er ros til "dullerne i Svendborg". Bemærk har bedt ham analysere teksten.

Hvad har pizza med dressing, jetjagere, kolde Albani og Egeskov Slot med hinanden at gøre?

De er alle ingredienser i et nyt bud på en fynsk nationalsang, "Flad ud, fynbo", der blev udgivet i slutningen af sidste uge.

- Sangen handler simplethen om det at være mig og at være fynbo. Den tager udgangspunkt i min opvækst. Så det er egentlig det, fortæller en fåmælt Futte Fynbo til TV 2/Fyns ungdomsredaktion, Bemærk.

Til daglig lyder Futte det borgerlige navn Rasmus Rudbæk.

Siden udgivelsen har nummeret fået over 100.000 visninger, 10.000 interaktioner og omkring 3.000 kommentarer på sociale medier som Facebook og YouTube.

- Modtagelsen har været fuldstændig overvældende. Det er dejligt at se alle de madammer, der skriver til mig inde på Futtes Facebookside, siger Futte Fynbo på syngende fynsk.

Sangen fik især fat i internettet, da fynske medier og den velrenommerede "Polle fra Snave"-karakter Harske Hubbi bragte omtale af sangen.

Bemærk har bedt Futte Fynbo om at analysere sangteksten i "Flad ud, fynbo". Se hele analysen i bunden af artiklen.

Tilbage til verdenstoppen

Ifølge Futte Fynbo-karakteren er det vigtigt, at fynboerne har en sang, der samler dem.

- Der er ikke kommet noget godt musik fra øen siden Rock Nalle, siger han.

- Fynsk musik er ikke prioriteret. Det vil Futte lave om på, så vi kan komme tilbage til den verdenstop, vi har hungret efter så længe.

Rapperen lover, at det sidste kapitel ikke er skrevet i historien om "Kerteminde-bossen" Futte Fynbo.

- Jeg ser mig selv som den grimme ælling, der voksede op og blev en hakket makker. Jeg er kommet for at blive, siger han.

Teksten i "Flad ud, fynbo" indeholder flere finurlige referencer til fynske traditioner og regional livsstil. Derfor har Bemærk bedt Futte Fynbo om at brække teksten ned for vores brugere:

Her kan du se hele Futte Fynbos analyse af sin egen sang. Malte Jørstad / Foto: Screendump / YouTube