Flemløseboere skaber nyt samlingssted

Købmandsbutik, café og forsamlingshus - Landsbyen Flemløse indviede hele tre nye ting under samme tag i dag. Den lokale borgerforening har bygget den gamle kro om og skabt et nyt centrum i det lille landsbysamfund. Flere hundrede var mødt op for at fejre begivenheden.

-

Købmandsbutik, café og forsamlingshus - Landsbyen Flemløse indviede hele tre nye ting under samme tag i dag. Den lokale borgerforening har bygget den gamle kro om og skabt et nyt centrum i det lille landsbysamfund. 
Flere hundrede var mødt op for at fejre begivenheden.


Den nye købmand fik mange blomster

Borgerforeningen har skudt 900.000 kroner i projektet, en tredjedel af pengene kommer fra EU, en tredjedel fra kommunen og en tredjedel er samlet blandt de lokale.
Lokalerne er ejet af borgerforeningen, mens caféen og købmandsbutikken bliver drevet af Kate Horslund Nielsen, der har en fortid som designer.

Initiativet med at skabe café og butik med lokal opbakning kan være fremtiden for mange andre små samfund, mener Carsten Abild, der er formand i landsforeningen \"Landsbyerne i Danmark\".

\" Flemløse har besluttet, at de ikke vil betale udviklingens pris. DE vil ikke bukke under som lokalsamfund\", siger Carsten Abild.