Flere afgange fra Beldringe

Et af landets største charterselskaber begynder i 2015 at flyve til nye rejsemål ved Middelhavet fra Hans Christian Andersen Airport i Beldringe, der nu skal udvides.

Hvilke destinationer og hvilket selskab, der er tale om, vil lufthavnens direktør, Christian Berg, ikke ud med endnu.

- Men det er klassiske destinationer ved Middelhavet, som fynboerne rejser til i dag, bare fra andre lufthavne, og det er et selskab, som allerede er her, siger han.

Han siger, at det er et godt skridt på vej mod målet om at have 100.000 afrejsende gæster i 2017.

I 2014 når lufthavnen op på 9.500 gæster og det er en stigning på 141% i forhold til 2013.

Håbet er, at der i 2015 også åbner rutetrafik til europæiske destinationer.

- Vi er i dialog med en række rute-selskaber, som vi fik kontakt med på en messe i april. Vi er langt fremme, men der er stadig nogle knaster, der skal files ned, før det er helt på plads, siger Christian Berg.

I sommeren 2014 er der afgang fra Hans Christian Andersen Airport til syv destinationer med selskaberne: Spies, Gislev Rejser, Apollo og Detur.

Tror på Hans Christian Andersen Airport

Formanden for Sammenslutningen af provinslufthavne, Erik Jakobsen, mener, at lufthavnen i Beldringe har et stort potentiale.

Alle undersøgelser og erfaringer viser nemlig, at når først der kommer tilbud i en lokal lufthavn, så vil folk gerne bruge dem.

- De ligger tæt på, har gratis parkering og hurtig betjening, siger Erik Jakobsen.

Han tilføjer, at det kræver at ejerne og lokalsamfundet bakker op med for eksempel ordentlige faciliteter og infrastrukturen skal være i orden, så der er adgang med både offentlig og privat trafik.

- Lufthavnen i Beldringe ligger lige nord for landets tredjestørste by, midt på Fyn og kan uden tvivl trække gæster fra Trekantsområdet. Så med de rette tilbud og lokal opbakning er der et kæmpe potentiale, siger Erik Jakobsen.

Mere om Hans Christian Andersen Airport