Flere bykonger på Fyn

Fyn har fået flere magtfulde mænd. I hele ti ud af de 32 kommuner sidder borgmesteren nu på det absolutte flertal og kan kalde sig bykonge.

-

Fyn har fået flere magtfulde mænd. I hele ti ud af de 32 kommuner sidder borgmesteren nu på det absolutte flertal og kan kalde sig bykonge.


Den mest suveræne bykonge finder man i Munkebo, hvor Palle Hansborg-Sørensen (S) har 9 ud af 13 mandater. Han havde dog også flertal før valget.


Også i Tommerup (S), Ringe (V) og Broby (V) fortsætter borgmestrene med at have absolut flertal.


Seks nye højborge
I andre seks fynske kommuner har vælgerne - i modsætning til før valget - besluttet at overlade magten til et enkelt parti.


Et kanon-valg for borgmester Karsten Landro i Marstal har fordoblet De Konservatives mandattal fra tre til seks ud af de 11 i kommunalbestyrelsen.


Også Knud Gether fra Borgerlisten har absolut flertal i sin kommune: Sydlangelands. 


Et af de få steder, hvor Socialdemokratiet er gået frem, er Middelfart. Her kan Steen Dahlstrøm (S) nu kan kalde sig bykonge. Han har 10 af de 19 mandater.


I Gudme har Venstre fået det absolutte flertal. Som ny borgmester har Lars Erik Hornemann en solid platform for de næste fire år.


Fintællingen i Otterup gjorde Bent Dyssemark (V) til sejrherre. I stedet for at have otte af 17 mandater har han nu 9 mandater.


Den sidste bykonge på Fyn er Erik Christensen (S), der nu sidder suverænt på magten i Ullerslev. Socialdemokratiet har fået otte ud af 13 mandater.