I det fynske folks tjeneste

Flere dna-prøver afsted

Fyns Politi har torsdag sendt flere dna-prøver afsted til analyse i sagen om overgreb på to små piger. I alt har politiet nu knap 50 prøver i spil.

02:53

1 af 2

De første dna-resultater matchede ikke gerningsmandens dna.

Derfor har Fyns Politi nu sendt en større mængde flere prøver til analyse, fortæller efterforskningsleder Henrik Justesen.

Når politiet får tip om mulige gerningsmænd, dukker betjentene op hos vedkommende.

- Og så beder vi om et mundskrab til dna-analyse, hvis folk ikke er i dna-registret i forvejen. Det gælder også personer uden for Fyn, for det er ikke sikkert, gerningsmanden bor her, siger Henrik Justesen.

Dem, som ikke matcher med gerningsmandens dna, kan derefter skrives ud af sagen.

Politiet har fået omkring 1000 henvendelser fra offentligheden om lige fra konkrete mistænkte personer til oplysninger om den røde bil, gerningsmanden kørte i.

- Vi er glade for alle henvendelser, siger Henrik Justesen.

Onsdag var det nøjagtigt en uge siden, at gerningsmanden sidst slog til i Refsvindinge sydvest for Nyborg. Her blev en 10-årig pige tvunget ind i en ældre bil i en mørk rød nuance.

Manden i bilen kørte rundt med hende, før han standsede bilen og forgreb sig på hende.

Knap tre uger tidligere gik det ud over en 11-årig pige, der blev sat af skolebussen på Brunsvej. I første omgang fortalte politiet, at det foregik i Vester Skerninge, men det var rettelig i Øster Skerninge.

Her kørte manden også rundt med pigen, før han i et skovområde standsede op og misbrugte hende.

Der er tale om en voksen mand, der taler dansk. Han er almindelig af højde og almindeligt til kraftig af bygning. Under overgrebene var han iført en mørk strikhue, mørk bluse, mørkeblå cowboybukser og sorte kondisko.