I det fynske folks tjeneste

Flere end 100 lokoførere har lagt sig syge hos DSB - nu ryger sagen i arbejdsretten

Torsdag og fredag kører der færre tog over Fyn, fordi omkring 100 lokoførere har meldt sig syge. DSB mistænker maskeret arbejdsnedlæggelse.

DSB anser ekstraordinært mange sygemeldinger torsdag som en maskeret arbejdsnedlæggelse og bringer sagen for Arbejdsretten og Tjenestemandsretten.

Det fortæller Ritzau.

Allerede onsdag eftermiddag meddelte DSB på sin hjemmeside, at der kører færre tog på Fyn og enkelte steder i Jylland både torsdag og fredag. Det skyldes "ekstraordinært højt sygefravær blandt lokomotivpersonalet", lød det.

- Sagen bringes for tjenestemandsretten og arbejdsretten senere torsdag, da tre gange så stort sygefravær som normalt vurderes at være en maskeret arbejdsnedlæggelse, lyder det fra DSB ifølge Ritzau.

Omkring 100 lokomotivførere er sygemeldt. DSB har ingen yderligere kommentarer, før sagen har været for, lyder det. 

Læs også Færre togafgange på grund af 'ekstraordinært stort sygefravær'

Sådan påvirker det togene

På Svendborgbanen har der i ugens første tre dage kun kørt et tog i timen på grund af en sporskiftefejl i Årslev.

Den ene afgang fastholder de torsdag og fredag - dog kun mellem Svendborg og Ringe.

Rejser du fra Odense mod Svendborg, kører toget i minuttal '13, og skal du den anden vej - fra Svendborg mod Odense - kører toget i minuttal '02.

Mellem Ringe og Odense kører toget som normalt. 

Togbusser erstatter regionaltog

Regionaltogene er endnu mere udfordrede end Svendborgbanen. For mellem Odense og Fredericia kører der slet ingen regionaltog hverken torsdag eller fredag.

I stedet vil der være indsat togbusser, og der vil derfor være længere rejsetid. Det vil dog stadig være muligt at rejse mellem alle stationer på strækningen mellem Odense og Fredericia, blot med bus i stedet for tog.

Busserne får dog en anden køreplan, som DSB onsdag eftermiddag arbejder på at få planlagt. De forventer at have en køreplan klar i aften, og på Rejseplanen i løbet af natten.

Du kan se seneste opdateringer om togtrafikken her

Læs også Mulig personpåkørsel: Tog holdt stille på Svendborgbanen