Flere fynboer bliver snuppet for spirituskørsel

Flere og flere fynboer bliver taget for at køre spirituskørsel. Sidste år snuppede politiet 15 procent flere spritbilister end året før. Politiet ved dog ikke om stigningen skyldes en øget politiindsats eller en stigning i antallet af spirituskørsel. Men hvad skal der til for at stoppe de farlige spritbilister - deltag i debatten her.

-

Flere og flere fynboer bliver taget for at køre spirituskørsel. Sidste år snuppede politiet 15 procent flere spritbilister end året før. Politiet ved dog ikke om stigningen skyldes en øget politiindsats eller en stigning i antallet af spirituskørsel. 


Hver femte time døgnet rundt året rundt bliver en fynbo snuppet i en bil med for meget spiritus i blodet. I 2001 blev 1273 bilister taget på de fynske veje for spirituskørsel. Det er en stigning på 15 procent i forhold til 2000, hvor 1112 fynske bilister blev snuppet for spirituskørsel.


Seks spiritusdræbte
De mange spritbilister udgør en alvorlig trussel mod færdselsikkerheden. I 2001 var spritbilister involveret i 334 ulykker på de fynske veje, og foreløbig tal viser, at seks fynboer blev dræbt i færdselsulykker, hvor én af bilisterne var spirituspåvirkede.


Kampagne virker ikke
Men selvom antallet af spritbilister steg i 2001, er politiet dog ikke sikre på, at der reelt er flere spritbilister på vejene. Flere politikredse har nemlig øget indsatsen over for spritbilister i 2001. Fx i Nyborg, hvor en særlig indsats mod spritbilister har resulteret i, at politiet har snuppet 187 sidste år mod 98 året før.


\"Samtidig med at vi har forstærket indsatsen på vejene har vi ført kampagne mod spritkørsel i medierne. Men det har tilsyneladende ikke virket, og det er skuffende\", siger Palle Brix Jensen fra Nyborg Politi.


Mange gengangere
Et andet problem for politiet er de mange gengangere blandt spritbilisterne. Politiet oplever ofte, at det er de samme personer de snupper bag rattet med en ordentlig kæp i øret. En stor gruppe er totalt ligeglad med de sanktioner politiet og myndighederne har over for spritbilister.


\"Der er nogle bilister, der er helt uden for pædagogiske rækkevidde. Det er en stor udfordring at få dem til at ændre adfærd. Jeg ved bare ikke hvordan vi skal få stoppet deres livsfarlige kørsel\", siger Palle Brix Jensen.


Deltag i debatten
Har du et forslag til hvordan spritbilisterne skal stoppes, så skriv en kommentar.


Skal vi tage bilerne fra spritbilisterne, skal vi tvinge dem i behandling eller skal vi fortsætte med at lave kampagner. Deltag i debatten.