I det fynske folks tjeneste

Flere fynboer vil være håndværkere

Antallet af fynboer, der vil være håndværkere, er steget det seneste år. Bare på Svendborg Erhvervsskole er der 60 procent flere, der har søgt ind.

Arkivfoto Foto: Pernille Kjær Nielsen

Tømrer, murer og elektriker. 

Det er der mange flere fynboer, der vil være nu end for bare et år siden. 

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler er steget fra 76 sidste år til 124 i år. Det er en stigning på hele 63 procent. Også antallet af lærlinge i skolepraktik er steget fra 43 i 2016 til 59 i 2017. Og det er især tømrer- og mureruddannelserne der oplever en stigning. 

Læs også Fynsk samarbejde garanterer uddannelse til alle unge

Og det er bare tal fra Svendborg Erhvervsskole. 

Også Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle oplever at flere og flere søger ind på deres håndværkeruddannelser. Her er der sket en stigning på 100 uddannelsesaftaler, hvorimod antallet af lærlinge i skolepraktik faktisk er faldet med 35. 

Dansk Byggeri Fyns formand, Dan Johansen, er glad for udviklingen.

- Branchen har brug for, at vi uddanner nye håndværkere, som kan tage over fra de ældre svende, der går på pension i disse år. Jeg ser med tilfredshed, at et stigende antal unge ønsker at gå håndværkervejen, siger formanden i en pressemeddelelse og fortsætter:

Læs også S frygter ledige ufaglærte ikke får tilbudt uddannelse

- Vi må lægge os i selen for at få bragt antallet af lærlinge i skolepraktik ned. Det kan godt lade sig gøre i disse tider, hvor håndværksvirksomhederne generelt oplever fyldte ordrebøger. Og Dansk Byggeri sender i starten af december et brev ud med opfordring til vores medlemmer om at tage lidt flere lærlinge. Så jeg er optimistisk i forholdt til det kommende år.

Flere vil lære håndværket i hele landet

Det er ikke kun de fynske skoler, der oplever en stigning i antallet af uddannelsesaftaler på håndværkeruddannelserne. Faktisk er der fremgang at spore i hele landet. 

Dansk Byggeris håndværkerfag har i perioden fra januar til september 2017 indgået omkring 6.200 uddannelsesaftaler, hvor der i samme periode sidste år blev indgået næsten 5.500 aftaler. 

Du kan se tallene for de enkelte skoler her.