I det fynske folks tjeneste

Flere fynske kommuner på vej med skrappere miljøregler end i loven

Flere fynske kommuner er i gang med at indføre skrappere miljøkrav til husdyrbrug i særlige områder end loven kræver. Landbruget indser, at de er i deres gode ret til at gøre det.

Flere fynske kommuner mener ikke lovens miljøkrav til husdyrbrug er skrappe nok

Kerteminde kommune ventes i næste uge at indføre nye, skrappe miljøregler for husdyrbrug i særlige områder - primært langs kysten. Regler, der er mere restriktive end lovens.

Nordfyns Kommune har allerede indført skrappere regler, og Faaborg-Midtfyn også i fuld gang, mens Svendborg ventes at tage principiel stilling til spørgsmålet på mandag.

Lokalpolitikerne mener, at det fastlagte beskyttelsesniveau i loven ikke i tilstrækkelig grad sikrer sårbare vand- og naturområer mod væsentlig påvirkning fra husdyrbrug.

Landbruget har indset det

Da Nordfyns Kommune indførte de nye, skrappere miljøregler, rejste der sig et ramaskrig i landbruget, som mente at det var ulovligt.

Formanden for de Fynske Landboforeninger, Niels Rasmussen, siger til TV 2/FYN, at landbruget stadig mener, at kommunerne går over stregen, men at landmændene må se i øjnene, at kommunerne er i deres gode ret til at indføre skrappere regler, end loven udstikker.

Se dagordenen for Teknik- og miljøudvalgets møde 9.10.07