I det fynske folks tjeneste

Flere hundrede års erfaring ryger ved kommunalvalget

Når der næste år er valg til byråd og kommunalbestyrelser på Fyn, vil godt hver ottende af de nuværende byrådsmedlemmer ikke være at finde på stemmesedlen.

Farvel og tak til lokalpolitik!

Sådan lyder det fra godt hver ottende af de fynske kommunalpolitikere, som har svaret på TV 2/FYNs rundspørge om deres kommunalpolitiske fremtid.

Mange af de garvede og erfarne stopper
Og her et år før, at fynboerne skal til stemmeurnerne og vælge nye byråd og kommunalbestyrelser, står det altså klart, at en stor gruppe af de garvede og erfarne kommunalpolitikere har stået på den lokalpolitiske for sidste gang.

- Efter 32 år i kommunalpolitik, vælger jeg at stoppe, mens det endnu er interessant, skriver Arno Termansen, der sidder i byrådet i Assens.

Stopper på toppen
Den holdning deler Lene Høsthaab fra Faaborg-Midtfyn Kommune, som efter 28 år mener, at hun har taget sin tørn.

- Jeg har været med i 28 år og har brugt hele mit voksenliv på det. Jeg vil gerne selv bestemme, hvornår jeg stopper og så kan jeg stoppe ”på toppen”, skriver hun i TV 2/FYNs rundspørge.

Også i Munkebo er kommunens tidligere borgmester klar til at bruge kræfterne på noget andet efter kommunalvalget i 2017.

Nu skal der nye kræfter til
- Nu skal der dels træde andre til og så har jeg også nået en alder, hvor jeg synes, at jeg vil godt nå lidt mere og lidt andet, siger Palle Hansborg-Sørensen fra byrådet i Kerteminde.

OM RUNDSPØRGEN:

* TV 2/FYN har sendt en rundspørge til 242 politikere i byråd og kommunalbestyrelser på Fyn.
* 154 har svaret – det svarer til 64 procent
* 12 procent genopstiller ikke ved kommualvalget i 2017

 

03:39

Hver ottende fynske kommunalpolitiker stopper til næste valg

Luk video