Flere indlagte får OUH til at åbne nyt coronaafsnit: - 95 procent er uvaccinerede

På Odense Universitetshospital oplever man en stigning i antallet af indlagte med coronavirus, og efter stigende smitte på Fyn åbner man nu flere sengepladser til coronasmittede.

Det går den forkerte vej med antallet af indlagte på OUH. 

Netop nu har sygehuset 12 indlagte, hvoraf en ligger på intensivafdelingen. Det er en kraftig stigning i forhold til sidste uge. 

Derfor er man på Infektionsmedicinsk Afdeling Q på OUH ved at forberede plads til flere. Fra på mandag åbner man for fem nye pladser, og man kan hurtigt opgradere til 13 pladser.

- Hvis vi kigger helt nøgternt på tallene, så har det jo været en tidobling på ti dage. I sidste uge lå der en til to - nogle gange ingen. I den her uge er vi oppe på at have 12, siger Anne Øvrehus, der er ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling Q.


Genåbning

Afdelingen har tidligere været anvendt til coronapatienter, men i takt med at flere blev vaccineret, og smitten dalede, lukkede afsnittet for flere måneder siden. 

Nu er dog behov for det igen, og det er særligt patienter uden vaccinen, der har brug for det, fortæller Anne Øvrehus. 

- Det ser ud til, at smitten har fået godt fat i de uvaccinerede, for 95 procent af de patienter, vi har indlagt, er ikke vaccinerede eller har kun lige fået første stik og er ikke beskyttet endnu, siger hun. 

Hun fortæller, at det primært er personer mellem 20 og 50 år, der er indlagt. Nogle få er ældre, som har en tilstand, der gør, de ikke er beskyttet af en vaccine. 


Flere på arbejde

På grund af stigningen i smittede har det været nødvendigt at kalde syv ekstra sygeplejersker og syv ekstra sosu-hjælpere på arbejde. De 14 ansatte kommer fra andre afdelinger for at hjælpe med coronapatienterne. 

69 procent af fynboerne er færdigvaccinerede, og Anne Øvrehus håber, at det faktum, at mange lader sig vaccinere, kan være med til at sikre, at smitten ikke løber løbsk. 

- Vi håber, det kan gøre, det ikke bliver en bølge, men bare et skvulp, siger hun. 

- Vi sætter vores lid til vaccinationer, og at folk tænker sig om og lige tænker, om det er nødvendigt at være tæt med alle, eller om vi lige skal vente til smitten kommer lidt ned.

Der er i løbet de seneste syv dage konstateret 478 smittetilfælde på Fyn.