Flere overnatninger i feriehuse

På landsplan er antallet af overnatninger i feriehuse i november steget i forhold til sidste år. Fynsk udlejer melder også om stigning.

Det er især tyskere, der er vilde med at komme til Danmark for at holde ferie. Og det er ikke kun om sommeren.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i november 2011 var 350.000 overnatninger i udlejede danske feriehuse. Det er en stigning på 9.000 overnatninger, der svarer til tre procent.

Der kommer ikke tal for Fyn før april, men en fynsk udlejer bekræfter, at stigningen også gælder for Fyn:

- Vi oplever nogenlunde samme tendens som resten af landet. Vi ligger nok endda en lille smule over, siger Torben Jersild, direktør i MOB Sommerhusudlejning, der holder til i Middelfart.

De udlejer sommerhuse i Sønderjylland og på Fyn, og de lejer også primært sommerhuse ud til tyskere. Torben Jersild fremhæver geografien som en fynsk fordel. Det er godt at være tæt på Tyskland.

De kommer for at fiske

Om sommeren kommer tyskerne for fynsk sol og sommer. Om vinteren er det noget andet, der trækker:

- Der kommer rigtig mange fiskere til Fyn om vinteren. Det er primært i Assens og Bogense, og så på Langeland, siger Torben Jersild.

- I år klager de godt nok over, at der ikke er så mange fisk på Langeland, men sådan er det jo nogen gange.

Torben Jersild understreger, at flere overnatninger ikke kun er godt for sommerhusejerne, men også for lokalsamfundet.

- Det kan ikke undgås, at det også smitter af på købmanden. Så på den måde er det med til at holde hjulene i gang i de små samfund, siger han.

Antallet af overnatninger var højest i 2007. Her var der næsten en halv million. Med finanskrisen i 2008 faldt tallet, men det har været på vej op igen i de siden 2009.