I det fynske folks tjeneste

Flere pigge på vejene

De nye motorvejspigge viste deres værd, da en kvindelig bilist var på gale veje på Fyn. Nu udvides forsøget.

Piggene rejser sig i vejen, hvis nogen kører på motorvejen ved Middelfart i den forkert kørselsretning

163 spøgelsesbilister

Det fynske forsøg med de såkaldte motorvejspigge, der skal stoppe spøgelsesbilister, udvides nu til yderligere fire steder.

Partierne bag transportforliget har besluttet, at motorvejspiggene også skal installeres på motorvejsramper ved Sæby (i Nordjylland), Låsby (mellem Århus og Herning), Odense Syd samt ved Ringsted Øst på Sjælland.

Samtidig er der afsat en pulje på 25 millioner kroner til kampen mod spøgelsesbilister. Penge som kan gå til endnu flere motorvejspigge, hvis det viser sig, at de nu også virker.

- Det er ikke så enkelt, for hvis det var det, så gjorde vi det. Men Vejdirektoratet vil gerne se, om motorvejspiggene også virker i en periode med sne. Man ved nemlig godt fra steder, at det virker, hvor der ikke er sne, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Bag forliget står alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten, og SF's trafikordfører, Anne Baastrup, advarer mod at øremærke de 25 millioner kroner til flere motorvejspigge, før Vejdirektoratet har vurderet erfaringerne hen over foråret.

- Men de her pigge virker tilsyneladende godt, så hvis det virker hen over vinteren, så bliver de 25 millioner kroner udløst, siger Anne Baastrup.

Tidligere på måneden stoppede motorvejspiggene ved Nørre Aaby på Fyn en kvinde, som drejede ned ad afkørslen fra en rasteplads og var på vej mod færdselsretningen på motorvejen.

En sensor havde registreret bilen, og da piggene skød op ad vejbanen, fik bilisten punkteret tre hjul på sin bil.

Sidste år registrerede Vejdirektoratet 163 tilfælde af spøgelsesbilister på de danske veje