I det fynske folks tjeneste

Flere pladser på fynske fængsler

De overfyldte danske fængsler aflastes, når de første 50 af 200 nye fængselspladser står klar allerede 1. juli. Mange af pladserne kommer til Nyborg og Søbysøgård.

Resten af pladserne er også stort set forhandlet på plads af Kriminalforsorgen rundt om i landet og ventes for de flestes vedkommende taget i brug næste år.

Regeringen indgik før jul en aftale med Enhedslisten, Liberal Alliance og De Konservative om 150 lukkede fængselspladser, 30 åbne og 20 pladser på en udslusningspension. De placeres alle ved eksisterende fængsler eller tilsvarende egnede bygninger, fordi nybyggeri vil tage for lang tid.

De 150 lukkede pladser placeres ved Nyborg Statsfængsel, Vestre Fængsel i København samt ved Søbysøgård på Midtfyn.

Desuden forhandler Kriminalforsorgen med Region Sjælland om overtagelse af de ledige bygninger i Nykøbing Sjælland, når Sikringsafdelingen for landets farligste retspsykiatriske patienter flyttes til Slagelse i 2015.

Ifølge regionens koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen skrider det positivt frem med forventning om en aftale inden længe.

Desuden bliver der 30 åbne pladser ved Horserød i Nordsjælland, som ventes i brug næste år.

Den del af projektet, som har givet størst ballade, er dog placering af en udslusningspension for omkring 20 kriminelle. Kriminalforsorgen ønsker den lagt i Nordjylland, da de øvrige pensioner ligger andre steder i landet.

Et snævert flertal er først netop faldet på plads i Aalborg Kommune med opbakning fra SF og ventes konfirmeret af byrådet 24. juni. En underskriftsindsamling er dog fortsat i gang i Vodskov lidt uden for Aalborg, hvor pensionen skal ligge.

Området huser i forvejen en række andre af kommunens institutioner for handicappede.

- Vi har overvejet det meget. Men SF's grundsyn er også, at der skal være plads til kriminelle på vej tilbage til samfundet, siger siger Jørgen Andersen fra SF.