Flere samlede ind mod demenssygdom: - Det er lige så meget for at give noget tilbage

De frivillige, der lørdag samlede ind for Alzheimerforeningen, håber både at samle penge ind og udbrede viden om sygdommen.

Raslebøsserne og de store smil var lørdag fundet frem i anledning af Alzheimerforeningens årlige landsindsamling.

Men selvom stemningen var god, havde mange af de frivillige det til fælles, at nogen tæt på dem er ramt af netop demenssygdom. Det gjorde sig også gældende hos koordinatoren Camilla Christensen fra Tarup.

- Min svigerfar har Alzheimer, og her det seneste år har vi brugt foreningen rigtig meget til juridisk rådgivning og fået rigtig meget hjælp, siger hun.

Camilla Christensen har været koordinator før, men den store hjælp, hun føler, foreningen har bidraget med, gør alligevel i år til noget særligt.

- I år er det lige så meget for at give noget tilbage, fordi vi har brugt dem og fået rigtig god hjælp. Det er ikke slået så stort op, men vi har fået langt mere ud af det end forventet, siger hun.

Vil udbrede kendskab

En af dem, der også bevægede sig ud i den gode sags tjeneste, var Vibeke Nikolajsen fra Villestofte i Odense. 

Hun håber, at dagen udover at give en økonomisk indsprøjtning til foreningen også kan være med til at udbrede kendskabet til Alzheimer.

- Jeg synes, det er en rigtig vigtig sag, og der er flere og flere, der får diagnosen Alzheimer Demens. Jeg har det også i min familie, siger hun. 

- Jeg havde en far, der havde Alzheimer, og jeg har en svigerinde, en svoger og flere bekendte, der er ramt af det. Så jeg vil gerne gøre en indsats for det.

Giver en dejlig følelse

Pengene fra dagens indsamling går til Alzheimerforeningens arbejde med at bekæmpe demens og forbedre forholdene for demente og deres pårørende.

Men det betyder også noget for de pårørende at mødes med andre, der har sygdommen inde på livet.

- Jeg håber, jeg kan bidrage til, at folk kan få en dejlig følelse, når de går hjem og har haft en god dag. Det har været rart at snakke med nogen, der er i samme båd, siger Camilla Christensen. 

Hvis man har lyst til at støtte foreningen, kan der doneres via Mobilepay på 50387.