Flere skolelukninger i vente

En sommerskole på Fyn tog konsekvensen af et tilfælde af influenza A (H1N1) og isolerede 90 elever. Flere skolelukninger kan komme på tale herhjemme.

Det er højst sandsynligt, at skoler i Danmark vil blive tvunget til at lukke ned i takt med, at flere danskere bliver smittet med influenza A (H1N1). Det siger forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen Else Smith, efter at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) fastslår, at pandemien breder sig med en hidtil uset hast.

- Det kan være fornuftigt og i vores alle sammens interesse. Men man bør også overveje, hvor længe man skal holde lukket, og hvordan man opvejer, at børnene har været ude af skolen, siger Else Smith og fortæller, at skolelukninger i forvejen er en del af pandemiplanen herhjemme.

Det forventes, at den nye influenzatype for alvor driller danskernes helbred til efteråret og vinteren.

- Smittespredningen er under opbygning. Der kommer flere og flere tilfælde alle vegne, lige så langsomt tiltager smitterisikoen, og sandsynligheden for en epidemi til efteråret er i udsigt, uddyber Else Smith. Hun siger, at omkring 25 til 30 procent af befolkningen - med en overvægt af yngre - forventes at blive ramt herhjemme.

Herhjemme har den første sommerskole ved Sdr. Nærå på Fyn selv taget konsekvensen af, at en pige på skolen havde influenza A (H1N1) og isoleret skolens 90 elever for at undgå yderligere udbredelse.