I det fynske folks tjeneste

Flere tog over Storebælt

DSB sætter flere tog ind mellem Aarhus og København, hvor 300 Storebæltspendlere hver dag må stå under vejs.

Flere togpendlere mellem Fyn og Sjælland slipper til december for at stå op hele vejen frem og tilbage over Storebælt, sådan som omkring 300 passagerer gør hver dag i myldretiden.

DSB sikrer dem med en ny køreplan fra den 11. december en siddeplads ved at sætte flere IC3-tog ind mellem Aarhus og København.

Jylland får dårligere tog

Men det sker på bekostning af togpassagerne i Jylland, som på nogle afgange må nøjes med at køre i de langsommere MR-tog.

- I den nuværende situation, hvor der kommer flere kunder, og vi mangler rullende materiel, finder vi det mest ansvarligt, at vores materiel kommer flest kunder til gode, siger DSB's chef for trafikplanlægning, Ove Dahl Kristensen.

Flere siddepladser er blandt passagerernes største ønsker, viser DSB's kundeundersøgelser. Fra Roskilde til København kommer der i myldretiden endnu flere til end de fynske pendlere, som må nøjes med en ståplads.

Det råder DSB bod på ved at sætte lyntog ind med stop i Aarhus, Vejle, Odense, Nyborg, København H og Kastrup Lufthavn. Det skal give 1000 flere daglige siddepladser over Storebælt.

Samtidig får Esbjerg dagligt fire nye direkte Intercitytog til København, så der nu bliver en afgang hver time. Det er en strækning, hvor antallet af passagerer vokser, oplyser DSB.