I det fynske folks tjeneste

Flere vil arbejde med mennesker

Det er igen populært at arbejde med mennesker. Hele 11 % flere studerende er optaget på UC Lillebælts uddannelser i Odense.

Med 1.227 optagne studerende har University College Lillebælt fået et markant løft hos de uddannelser, der har base i Odense.  

- Det er igen blevet mere populært at blive fx lærer, sygeplejerske og radiograf, og der bliver også god brug for dem i de kommende år, siger rektor Erik Knudsen.

25 procent flere sygeplejersker

Ved årets optag er det Sygeplejerskeuddannelsen i Odense, der er det ubestridte lyspunkt.

Uddannelsen har optaget hele 25 % flere studerende end i 2008, hvilket lover rigtig godt for fremtidens sundhedssektor.

Samtidig er den nye bioanalytikeruddannelse kommet flot fra start med et propfuldt hold. Det viser det store behov, der har været for at få uddannelsen til Region Syddanmark.

Samler uddannelser

Det stigende antal studerende er en vigtig platform forud for samlingen af uddannelserne på Niels Bohrs Allé om nogle år.

- Med beslutningen om at samle vores uddannelser på en campus på Niels Bohrs Allé kan vi i løbet af de næste fem år skabe en endnu bedre ramme for vores studerende og dermed stå godt rustet en øget søgning til vores uddannelser, siger Erik Knudsen.
 
Den fælles bygningsløsning i Odense bliver resultatet af Danmarks største uddannelseskabale, som blev offentliggjort i maj 2008.

Kabalen betyder, at Syddansk Universitet flytter Det Tekniske Fakultet til Campus, og University College Lillebælt derefter kan flytte uddannelserne med base i Odense (minus Tolderlundsvej) ind i det tidligere teknikum på Niels Bohrs Allé. Pt. har UC Lillebælt syv adresser i Odense.

 

 

 

 

Læs mere

Fakta om University College Lillebælt

University College Lillebælt tilbyder uddannelserne til administrationsbachelor, bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, lærer, pædagog, radiograf, socialrådgiver og sygeplejerske og omfatter desuden Efter- og Videreuddannelsen og Center for Undervisningsmidler.University College Lillebælt har ca. 7000 studerende og 700 medarbejdere.