I det fynske folks tjeneste

Flere vil være ingeniører

Der har været øget fokus på de tekniske uddannelser på SDU i år, hvor flere end tidligere nu vil uddanne sig til ingeniør.

Foto: Simon Læssøe, Scanpix

Ingeniøruddannelserne har været særligt populære blandt årets ansøgere på Syddansk Universitet.

Det kan SDU meddele efter at ansøgningerne til bacheloruddannelserne er ved at blive fintalt oven på gårsdagens ansøgningsfrist.

Det er eksempelvis civilingeniør i software engineering, civilingeniør i robotteknologi samt diplomingeniør i global management, der har øget tilgang.

I alt er ansøgertallet til Det Tekniske Fakultet steget med 17,9 procent i forhold til sidste år.

Positive tal for hele SDU
Og det er ikke kun ingeniøruddannelserne, der oplever fremgang. SDU oplever nemlig en fremgang på fire af universitetets fem fakulteter. 6478 ansøgere har universitetet som deres foretrukne sted. Det er en stigning på fem procent i forhold til sidste år.

- Tallene ser positive ud. Vi glæder os især over, at flere af de unge tilsyneladende er mere realistiske i år og vælger en studieretning, som de har en bedre chance for at blive optaget på, siger Bjarne Graabech Sørensen, der er prorektor på SDU.

I alt har SDU modtaget knap 20.000 ansøgninger. Den 30. juli skal alle universiteter give deres ansøgere svar på, om de er kommet ind på deres ønskestudie eller ej.