Flertal for vestfynsk kommunefusion

Borgmesteren i Glamsbjerg foreslår nu, at borgerne i  tre vestfynske kommuner allerede ved efterårets kommunalvalg skal stemme om en sammenlægning af kommunerne Assens, Glamsbjerg og Haarby. Fusionen er blevet aktuel efter, at borgermøder har afsløret stor opbakning til en sammenlægning.

-

Borgmesteren i Glamsbjerg foreslår nu, at borgerne i  tre vestfynske kommuner allerede ved efterårets kommunalvalg skal stemme om en sammenlægning af kommunerne Assens, Glamsbjerg og Haarby. Fusionen er blevet aktuel efter at borgermøder har afsløret stor opbakning til en sammenlægning.


Et flertal af borgerne i kommunerne Assens, Glamsbjerg og Haarby går ind for en sammenlægning af de tre vestfynske kommuner. Det viser vejledene afstemninger på tre netop afholdte borgermøder.


Flertal i to af tre kommuner


I både Assens og Glamsbjerg stemte et flertal for en sammenlægning af de tre kommuner, mens der var et spinkelt flertal imod en sammenlægning i Haarby. Men samlet set har resultaterne givet politikerne blod på tanden. I følge bladet Danske Kommuner, så overvejer Glamsbjergs Borgmester Ankjær Stenskorg(V) at gennemføre en vejledende folkeafstemning i forbindelse med efterårets kommunalvalg.


Folkeafstemning til efteråret


\"Hvis de til tilhørere, vi har haft, er repæsentative, så må vi være lydhøre og tage det op til debat. Der er tilsyneladende tale om en helt anden stemning end før sidste kommunalvalg, \" siger Ankjær Stenskrog til Danske Kommuner.


De tre kommuner med henholdsvis 10700, 6000 og 5000 indbyggere ville ifølge Assens Borgmester, Hans Ole Hansen(V) have en perfekt kommunestørrelse.


\"Kommuner i den størrelse kan drives rationelt, og jeg synes ikke, at en kommmunesammenlænging skal være større. Så bliver der for langt mellem byrådet og befolkningen, \" siger Hans Ole Hansen.


Placering af rådhus


Borgmester Ole Møller(K) fra den mindste kommune Haarby er den mest skeptiske over for en eventuel fusion. Han mener, at der bør være langt flere kommuner med i en sammenlægning, før der bliver en gevinst.


\"Det ville blive meget svært at blive enige om, hvor rådhuset skulle ligge . Så jeg tro at det bliver noget folketinget må afgøre i sidst ende,\" siger han til Danske Kommuner.

Oversigt

    Oversigt