Flertallet af spilleklubber må lukke

I dag findes der godt 50 spilleklubber med enarmede tyveknægte og andre spilleautomater i Odense. Efter næste nytår ventes der kun at være højst 5 tilbage.

Nye regler koster sportsklubberne penge

I dag findes der godt 50 spilleklubber med enarmede tyveknægte og andre spilleautomater i Odense. Efter næste nytår ventes der kun at være højst 5 tilbage.

Årsagen er, at der fra 1. januar gælder ny regler. Bl.a. skal alle spillemaskiner kobles "online" til Told- og Skat inden udgangen af 2001.

Dermed kan myndighederne registrere, hvor meget der spilles og vindes for på den enkelte maskine. Det gør kontrollen med pengestrømmen i spilleklubberne lettere.

Klubbernes ry er noget blakket. En del af dem menes at være centraler for f.eks. hvidvask af sorte penge, og at bagmænd scorer store fortjenester under dække af at være støtteklub for sportsklubber.

Næstformand i B 1909, Jens Ottesen, er ansvarlig for klubbens indtægter fra spil. Han synes det er positivt, at der ryddes op i det "grå" marked. Men han frygter, at de ny regler går ud over de klubber, der kører lovligt nu.

For at blive online skal der nemlig investeres i helt ny maskiner, ligesom der kommer en ny afgift på maskinerne. Desuden har Dansk Tipstjeneste planer om at etablere en stor spillehal i Odense inden sommerferien.

"Tilsammen betyder det uden tvivl lukning af mange eksisterende spilleklubber", siger Jens Ottesen.

Lederen af Ringgårdens afdeling for ludomani, Michael Jørsel, glæder sig også over at spillemarkedet bliver mere gennemskueligt. Han mener dog ikke det får den store effekt med hensyn til at begrænse spillelidenskaben.

Heller ikke selvom de ny regler også betyder, at den højeste gevinst, en maskine kan udbetale, bliver på 300 kroner.

"Dels er kick?et, eller spændingen ved spillet den samme. Dels kan man jo bare fortsætte med at spille for at få næste jackpot. Samtidig bliver det nu lovligt at få pengene i kontanter," siger Michael Jørsel.

Oversigt

    Oversigt