Flest drabsager i Svendborg

I 2002 var der 6 drabssager på Fyn, halvdelen af disse drab blev begået i Svendborg politikreds. I alt er der blevet begået 2 drab flere end sidste år på Fyn.

-

I 2002 var der 6 drabssager på Fyn, halvdelen af disse drab blev begået i Svendborg politikreds. I alt er der blevet begået 2 drab flere end sidste år på Fyn.

Marts
En 58-årig mand blev den 9. marts fundet tævet ihjel i hans eget hjem i Svendborg. Hans samlever fandt ham siddende livløs ved køkkkenbordet. Der havde været drukket tæt i flere dage med to bekendte, de blev senere sigtet for forbrydelsen.

Maj
Et slagsmål om bagateller udviklede sig lørdag den 4. maj til, at en mand blev kørt ihjel i Svendborg. En 27-årig mand blev sigtet for drab. Han kom op at slås med en 21-årig mand på Vestergade i Svendborg lidt i 8. Efter slagsmålet satte den 27-årige sig ind i sin bil og kørte direkte ind i den anden mand, der døde af kvæstelserne. Bilisten blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor han erkendte at have kørt bilen, men ikke at han ville slå nogen ihjel. Retsagen starter i det nye år.

Juni
På et lystfartøj i Rudkøbing Skudehavn den 24 juni i år, døde en 51-årig mand som følge af kvælning. En 71-årige havde under en tumult om bord på båden, taget fat om halsen på ham. Den 71-årig som var tysk lystsejler blev i starten af december af en domsmandsret i Rudkøbing frifundet for vold med døden til følge over for den 51-årige, da retten mente han gjorde det i modværge.

August
I Middelfart blev en 63-årig mand likvideret. To mænd blev sigtet for, på klods hold at have skudt den ældre mand i ansigtet, der døde af kvæstelserne. Motivet er stadigt uklart, men den ene af de to sigtede hævdede efter anholdelsen, at den dræbte skulle have forgrebet sig mod hans 9-årige datter.

Oktober
En 32-årig kvinde blev den 9. oktober dræbt på sin bopæl i det sydlige Odense. Kvinden blev passet op af sin mand, mens hun var i færd med at klippe hæk. Kvinden og hendes eks-mand kom op at skændes, og kort efter blev kvinden stukket flere gange med hækkesaksen. Politiet kunne kort efter anholde eks-manden, som befandt sig på gerningsstedet.

November
Fire børn mistede deres mor, da hun blev stukket ihjel med kniv i hjemmet i Ringe. Den 41-årige kvinde, blev dræbt af sin jævnaldrende samlever. Drabet skete den 27. november kort før kl. 12. Efter blot 20 minutter blev manden anholdt, og under forhør tilstod han forbrydelsen.