I det fynske folks tjeneste

Flugtfanger anholdt i Nyborg

De tre unge mænd, der natten til tirsdag stak af fra den lukkede institution Egely, er igen bag tremmer. Flugtfangerne blev anholdt hos en bekendt i Nyborg.

-


De tre unge fra Egely fik kun få timer i friheden

De tre unge mænd, der natten til tirsdag stak af fra den lukkede institution Egely, er igen bag tremmer. Flugtfangerne blev anholdt hos en bekendt i Nyborg.

De tre unge mænd på 17 og 18 år stak af fra Det nye Egely i Nørre Aaby kort før klokken to natten til tirsdag. To af mændene truede en nattevagt med et knust leraskebæger til at udlevere nøglerne. De to unge låste herefter en kammerat ud, og sammen stak de tre unge af fra Egely.

Både Fyns Amt og Middelfart Politi undrer sig over, at de tre unge så let kunne undvige fra Det nye Egely, der ellers skulle være en supersikret ungdomsinstitution. To af fangerne befandt sig på samme værelse, da de truede nattevagten til at udlevere nøglerne.

- Vi undrer os over, at det er muligt for de unge at være på samme værelse midt om natten, og det virker som om det har været meget nemt for de unge at undvige, lyder det fra vagthavende hos Middelfart Politi.

Julegavehumør

Det nye Egely er en institution under Fyns Amt. Der er plads til 15 unge, som alle har begået alvorlig kriminalitet. De tre unge var dømt for væbnet røveri.

- Det virker som om der er nogen i Nørre Aaby, der har været i julegavehumør. Der må være noget galt med instruksen, når én nattevagt kan gå rundt med nøgler til hele institutionen, siger Ib Dalsfledt.

På Egely beklager man nattens flugt. I følge forstanderen lykkedes flugten fordi de indsatte mod reglerne var samlet på et værelse.

- Vi er meget kede af det. Det her må ikke kunne ske, og episoden har allerede ført til at vi strammer vores procedure op, siger forstander Jacob Arnstrup.

Den ene af de unge var netop blevet opereret i knæet og personalet på institutionen er uforstående over for hvordan det lykkedes for den unge mand at flygte til fods.

Anholdt hos kærestes søster

De tre unge fik dog kun få timer i friheden. Tirsdag formiddag blev de tre unge anholdt hos en søster til en af de unges kærester. Politiet i Nyborg var i færd med at gennemføre en øvelse med politihundene, og da politiet fik nys om at de undvegne fanger var i Nyborg, blev hundene sat ind.

Kort efter blev de tre unge anholdt igen, og den ene af de unge er på vej ti bage til Egely. De to andre vil senere tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør i henholdsvis Ejsberg og Vejle.