Flugtkonge bliver redaktør

Bankrøver og flugtkonge Hans Enrico Nati bliver ny redaktør når bladet "Savklingen" efter seks års fravær genopstår. Bladet bliver skrevet af fangerne i Nyborg Statsfængsel.

Nyt blad fra de indsatte i Nyborg

Bankrøver og flugtkonge Hans Enrico Nati bliver ny redaktør, når bladet "Savklingen" efter seks års fravær genopstår. Bladet bliver skrevet af og til fangerne i Nyborg Statsfængsel.

Han er blevet dømt for drabsforsøg og bankrøveri, og hele tre gange er det lykkedes for ham at stikke af fra Nyborg Statsfængsel. Hver gang er han af politiet blevet betegnet som særdeles farlig.

Men nu indleder flugtkongen en helt ny og mere fredelig karriere. Hans Enrico Nati bliver ny redaktør for fangebladet "Savklingen".

Selv har Hans Enrico Nati både anvendt savklinge, lagener og hjemmelavede stiger under sine mange flugter fra Nyborg Statsfængsel. Men om "Savklingen" kommer til at leve op til sit navn, og redaktørens fortid, og fokusere særligt på flugtforsøg og flugtudstyr står hen i det uvisse.

Til Ritzaus Bureau siger Nati, at bladet vil informere både indsatte og omverdenen om livet i fængslerne. Han opfordrer såvel fanger som politikere til at komme med indlæg om kriminalpolitiske emner.

Savklingen skal sendes til alle indsatte i alle danske statsfængsler, Folketingets retsordførere, retsudvalget,
Kriminalforsorgen og Amnesty International.