I det fynske folks tjeneste

Flygtende gaderøvere taget i toget

Fem mænd, som ifølge politiet begik et gaderøveri, er blevet anholdt inde i et DSB-tog på vej til Jylland.

Fem mænd, som ifølge politiet begik et gaderøveri, er blevet anholdt inde i et DSB-tog på vej til Jylland.

En gruppe formodede gaderøvere satte sig sent lørdag aften til rette i toget mod Jylland. Kort forinden havde de ifølge politiet truet sig til mobiltelefoner og kontanter på gaden i Middelfart.

Men frem for at krydse Lillebælt og få udsigt til vandet og en anden landsdel, fik de fem unge mænd i stedet udsigt til indersiden af en fynsk politistation.

For DSB var allerede blevet varskoet om de eftersøgte passagerer, og inden afgangen fra banegården i Middelfart dukkede der politibetjente op i toget og anholdt hele slænget.

- Da de havde lavet røveriet, gik de op på banegården for at tage toget mod Jylland, fortæller vagtchef Jesper Fält fra Fyns Politi.

- Men det erfarede vi. Så vi nåede at få fat på DSB, som holdt toget tilbage, indtil vi kom frem og fik dem anholdt. Ellers var de smuttet mod toget mod Jylland. De sad inde i toget og var klar til at køre, tilføjer han.

De fem formodede gaderøvere, som nu er anholdt, er i alderen 17 til 20. De nægter at have haft noget at gøre med røveriet, som blev anmeldt kort efter klokken 23. Her blev to teenagedrenge truet med kniv til at aflevere kontanter og mobiltelefoner.

- Men vi har så gode vidner og så gode forklaringer i sagen, at vi skal have en jurist til at vurdere, om de fem mænd skal fremstilles i grundlovsforhør, siger Jesper Fält.