Fodbold på skoleskemaet

To skoler i Ringe, Ringe Boldklub og DBU Fyn har indgået et samarbejde om at skabe et valgfag med fodbold på skoleskemaet.

21 drenge og fire piger i 8. og 9. klasse på Tingagerskolen i Ringe har meldt sig til fodboldvalgfaget med navnet: Football for Youngsters, der begynder onsdag.

Fra da af og hver onsdag skoleåret igennem spiller de fodbold i tre timer.

- Det er et valgfag som rummer det hele: Teoretisk viden, motion og samarbejde, og så foregår det hele tilmed uden for skolen, siger skoleleder på Tingagerskolen, Bjarne Nielsen.

Udover at træne fodbold skal eleverne arbejde med at træne børn, emner som kost og fysiologi og få indblik i det at være kampleder i en fodboldkamp.

Også Nordagerskolen er med men begynder først 4. september.

Al undervisningen foregår i Ringe Boldklub med deltagelse af en DBU-instruktør og en lærer fra skolen.

Et resultat af skolereformen

Football for Youngsters i Ringe er et resultat af skolereformen, der lægger op til større samarbejde mellem skolerne og foreningslivet.

Håbet er, at alle parter får gavn af projekter som dette:

- Vores udgangspunkt har været et projekt, som alle parter kan få noget ud af, siger skoleleder Bjarne Nielsen, Tingagerskolen.

De 25 tilmeldte elever vil blandt andet få tilbud om at komme ud i deres respektive fodboldklubber som assistenttrænere på børnehold:

- På den måde kan klubberne ogå få noget ud af skolereformen. Desuden får vi mulighed for at arbejde aktivt i det lokalsamfund, vi er en del af, siger formand i Ringe Boldklub, Ole Larsen.

Også DBU Fyn glæder sig:

- Vi er glade for at få mulighed for at udbrede fodbold gennem skolerne, siger administrationschef Claus Gramm Pedersen, DBU Fyn.