Fødevarestyrelsen advarer mod Allested Røgeri

Forbrugere, der har købt varer hos Allested Røgeri på Fyn, bør kassere dem eller levere dem tilbage til virksomheden, advarer Fødevarestyrelsen mandag.

Fødevarestyrelsen har efter flere besøg på Allested Røgeri kunne konstatere, at madvarerne er produceret under uhygiejniske forhold og er blevet opbevaret ved for høje temperaturer.

Der er risiko for at varerne, som er solgt direkte fra virksomheden, indeholder sygdomsfremkaldende bakterier eller er fordærvede.
De varer, det handler om, er røget spæk og bacon, røget skank og oksefilet, diverse pølser, herunder rulle- og spegepølser, samt ost.

Fødevareregionen var på kontrolbesøg i Allested Røgeri den 6. juli 2007, hvor virksomheden fik bøde og påbud om at destruere alle madvarer i virksomheden, fordi der var meget beskidt, og fordi varerne blev fremstillet og opbevaret ved for høje temperaturer. Desuden var virksomhedens egenkontrolprogram ikke godt nok.

Den 27. juli 2007 meddelte virksomheden fødevaremyndighederne, at den var ophørt. Men et kontrolbesøg i virksomheden den 7. september 2007 har vist, at produktionen af fødevarer er fortsat. Det er sket under meget uhygiejniske forhold, og derfor råder Fødevarestyrelsen forbrugere, der har købt varer i virksomheden til at kassere dem eller levere dem tilbage.

Fødevarekontrollen har nu nedlagt forbud mod, at der produceres fødevarer i virksomheden, samt påbudt at allerede producerede varer tilbagetrækkes og destrueres.

Oversigt

    Oversigt