Fødselsforberedelse skal være gebyrfrit

Sundhedsministeren, Lars Løkke Rasmussen, forbyder nu gebyr på fødselsforberedelseskurser, som amterne tilbyder gravide. Det skriver Politiken i dag. Amterne kører i dag med vidt forskellig praksis. Fyns Amt er et af de amter, der opkræver ulovlige gebyrer.

-

Sundhedsministeren, Lars Løkke Rasmussen, forbyder nu gebyr på fødselsforberedelseskurser, som amterne tilbyder gravide. Det skriver Politiken i dag.

Amterne kører nemlig i dag med vidt forskellig praksis. Fyns og Ribe Amter tager betaling for kurset, hvor Nordjyllands Amt kun kræver betaling på det ene af amtets to sygehuse. I Odense og Svendborg koster det 300 kroner for kvinderne at deltage i kurserne.


Gravide kvinder skal have gratis kurser - også på Fyn

- En fri og lige adgang til sundhedssystemet skal også omfatte fødselsforberedelse. Det er ikke så meget på grund af pengene - det er jo dyrt at sætte børn i verden i det hele taget - men det er princippet. Når vi oplever, at nogle amter smugler brugerbetaling ind ad bagdøren, skal den lukkes med et smæld, siger sundhedsminister, Lars Løkke Rasmussen.

 

Brugerbetalingen har betydet, at kun hver 3. kvinde vælger fødselsforberedende kurser.

Det er frivilligt for amterne at starte kurserne, men også her gælder det fri sygehusvalg.

- En kvinde, som ikke kan få gratis fødselsforberedelse i sit eget amt, kan vælge naboamtet og lade hjemamtet betale, fortæller sundhedsministeren.

Poul Erik Svendsen, formand for Fyns Amts Sygehusudvalg siger i dag til TV2FYN, at han nu vil undersøge sagen nærmere.