Før corona: Stor succes med vandflyver til døren i Falsled

Pænt 2019-regnskab netop offentliggjort for Falsled Kro.

Onsdag lukkede Falsled Kro ned for gæster som mange andre steder i Danmark på grund af risikoen for corona-smitte.

Stort set samtidig offentliggjorde det kendte spisested sit 2019-regnskab med store forhåbninger til indeværende år. 

Bruttofortjenesten - altså omsætningen minus varebrug - steg med ni procent til knap 17 millioner kroner før moms i aktieselskabet bag kroen.

Før skat var der trods investeringer på tre millioner kroner og af- og neskrivnnger på godt 800.000 kroner 1,4 millioner kroner tilbage - næsten en fodobling i forhold til året i forvejen.

I 2017 blev kroen overtaget af en række kendisser blandt andet Michael Laudrup, tidligere Mærsk-bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, tidligere Falck-chef Lars Nørby Johansen, Thomas Grønlykke, godsejerfamilierne Skeel og Wedell med flere.

De har sat omfattende fornyelser i gang på kroen blandt andet istandsættelse af værelser og stuer, en omfattende energirenovering og nyt brandsikret stråtag på hele hovedbygningen.

Desuden er der etableret ny vinkælder under kroen med plads til 16 spisende gæster, hvor maden i vid udstrækning tilberedes over vinkælderens åbne ildsted.

Sidst men ikke mindst har der med succes været sendt vandfly direkte til kroen fra Nordre Tolbod i København med gæster i stigende antal.

Også salg af kroens egen gin, champagne og julegaveæsker bidrog fortsat positivt til indtjeningen i 2019, fremgår det af ledelsesberetningen.

Kroen har en formue - egenkapital - på knap 27 millioner kroner.