Første fynske patient testet positiv for coronavirus på OUH

For første gang er en fynsk patient testet positiv for coronavirus.

En patient, der mandag 2. marts blev undersøgt for coronavirus på Odense Universitetshospital, er tirsdag konstateret smittet med coronavirus.

Patientens tilstand kræver ikke indlæggelse, og vedkommende er derfor i hjemmeisolation.

Det oplyser OUH.

Patienten blev telefonisk visiteret, som proceduren er ved mistanke om coronavirus, hvorefter vedkommende blev modtaget direkte på OUH’s isolationsstue, hvor prøverne blev taget.

Patienten har været i Milano og har siden weekenden haft symptomer på COVID-19. Mandag 2. marts blev patienten undersøgt på en af særligt indrettede isolationsstuer på Odense Universitetshospital og fik taget prøver til undersøgelse for coronavirus.

Patienten havde ikke brug for indlæggelse og blev instrueret i hjemmeisolation.

- Patienten er så rask, at vedkommende ikke behøver være indlagt. Selvfølgelig er vedkommende syg, men efter omstændighederne kan personen være derhjemme, oplyser OUH til TV 2/Fyn.

Netværk skal undersøges

Den smittedes omgangskreds vil nu blive kontaktet af Sundhedsstyrelsen.

- De skal nu i gang med at optrevle, hvor vedkommende har været siden hjemkomsten fra Italien, samt hvem vedkommende har været i kontakt med. De personer vil så blive bedt om at komme ind til en test, oplyser OUH.

Patienten har ifølge OUH ikke nogen kendt relation til de øvrige tilfælde af coronavirus i Danmark.

Den fynske patient er en af de to nye corona-smittede, som blev offentliggjort tirsdag. Dermed er der i alt ti smittede i Danmark.

OUH afholder pressemøde om sagen klokken 12.

Mistanke om coronavirus