I det fynske folks tjeneste

Første gang i tre måneder: Ingen indlagte med covid-19 i Region Syddanmark

Region Syddanmark har for første gang siden starten af marts ingen patienter indlagt med corona.

Der er ikke nogen patienter indlagt med corona på Region Syddanmark. Foto: Morten Aalbek

For første gang siden marts er der ingen indlagt med bekræftet covid-19 på de syddanske sygehuse.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

I perioder har den smitsomme sygdom ellers givet travlhed på både Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt, hvor der har været flere patienter indlagt siden udbruddet i marts.

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu er nået dertil, at vi ikke længere har patienter med bekræftet covid-19 indlagt, men det må for alt i verden ikke blive en sovepude for syddanskerne. Vi skal fortsat tænke os rigtig godt om og følge retningslinjerne og de gode hygiejneråd, ellers risikerer vi en hurtig opblusning, siger Koncerndirektør Kurt Espersen.

Læs også Plejehjemsbeboere kan få faste besøgspersoner indendørs

Lave tal over en længere periode

I alt har 250 borgere været indlagt med bekræftet covid-19 i Region Syddanmark, men tallene i Region Syddanmark har længe været meget lave. 

Dog opfordrer regionen til, at syddanskerne fortsat tænker sig om, da der hurtigt kan komme patienter med sygdommen på hospitalerne igen.

Læs også Nyt initiativ udspringer af corona: Alternativ camping skal redde gods

Udover Region Syddanmark har Region Midtjylland heller ikke nogen patienter indlagt med bekræftet covid-19 som de eneste regioner i Danmark.

Nedlægger testcenter

9. juni åbnede et nyt testcenter i Vollsmose for at have mulighed for at teste endnu flere for covid-19 i regionen. Men med faldende antal henvendelser og mindre behov for test, har Odense Kommune og OUH valgt at lukke klinikken igen.

Godt 400 er blevet testet i løbet af de seneste to uger, deraf nul smittede. 

Sygehusene har fortsat patienter, der er blevet testet for corona, men testresultaterne foreligger ikke endnu.

Stadig mulighed for test

De allerede eksisterende testtilbud i Odense gælder stadig:

  • Voksne og børn kan i tilfælde af symptomer eller hvis man har haft nær kontakt til Covid-19 positiv kontakte egen læge som kan sende en rekvisition med henblik på podning.

Voksne kan herefter bestille en tid på www.coronaprover.dk til podning. Dette sker på OUH i Odense eller Svendborg. Børn og unge under 15 år skal bestille tid på telefon 2946 2917.

  • Voksne og unge over 15 år kan se podningsresultatet i sundhed.dk. Børn og unge under 15 år skal have svaret fra egen læge.
  • Alle voksne uden symptomer har desuden mulighed for at blive podet i testcenteret beliggende i Bolbro. Der kan bookes tid på www.coronaprover.dk

Kilde: Region Syddanmark

Se mere