I det fynske folks tjeneste

Fogh satser på Fyn - Helle kæmper i Jylland

Efter to ugers valgkamp tegner der sig et tydeligt billede af de to spidskandidaters prioriteringer: Anders Fogh Rasmussen satser på Fyn, hvorimod Helle Thorning-Schmidt kæmper i Jylland.

Anders Fogh Rasmussen på valgturne i Vollsmose i Odense

Anders Fogh Rasmussen sætter sine kræfter ind på at få fat i de svingende stemmer på Fyn og Sjælland, mens Helle Thorning-Schmidt kæmper for flere stemmer i det jyske. Det viser et opgørelse foretaget af www.tv2fyn.dk.

Anders Fogh Rasmussen har deltaget i 26 arragementer på Sjælland og Fyn, mens Helle Thorning-Schmidt tilsvarende har deltaget i 10.

Anders Fogh Rasmussen har været på Fyn i hele tre omgange, mod Helle Thorning-Schmidts ene dag.

Og vælgerne på Fyn er særligt interessante for Anders Fogh Rasmussen, mener valgkommentator fra SDU.

- Fyn er et sted, hvor det er muligt at få stemmer til at svinge fra den ene side til den anden. Vi kender det fra amerikanske valgkampe, hvor kandidaterne kun opholder sig i stater, hvor der er en chance for at gøre en forskel på stemmeafgivelsen, siger Troels Mylenberg, politisk kommentator, SDU.

- Fyn er interessant denne gang, fordi de to partier ikke har personer i front, der er markante og voldsomt kendte. Og så spiller man det bedste kort man har, nemlig partiformanden og statsministeren, siger Troels Mylenberg.

Der er også stor forskel på de to spidskandidaters satsninger på Sjælland.

Helle Thorning-Schmidts har deltaget i 7 offentlige valgarrangementer i hovedstaden og Sjælland mod Anders Fogh Rasmussens 21 arrangementer.

I alt har der i perioden 24. oktober til 9. november været tilrettelagt 38 arrangementer for Anders Fogh Rasmussen og 26 arrangementer for Helle Thorning-Schmidt.

Følg valgturne på Danmakskort