Fogh stoppet af optøjer i Svendborg

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) blev torsdag aften forhindret i at holde valgmøde på torvet i Svendborg af demonstranter. Fire demonstranter blev anholdt.  

-


Fire demonstranter blev anholdt

FV2005: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) blev torsdag aften forhindret i at holde valgmøde på torvet i Svendborg af demonstranter. Fire demonstranter blev anholdt.  

Statsministeren blev gelejdet væk af sine sikkerhedsfolk, da politiet anholdt flere personer, som blev lagt på jorden, da de kom for tæt på statsministeren. Han blev hurtigt ført væk til sit hotel, efter at han måtte afkorte sit valgmøde på torvet, hvor han næsten ikke kunne komme til orde for demonstranternes højlydte protester.  

De demonstrerende råbte \"Morder\", \"Løgnhals\", \"Du har blod på hænderne\", og havde på nærliggende bygninger hængt bannere med påskriften \"Fyr Fogh - for socialisme\". De bar plakater med et billede af statsministeren som Pinocchio med lang næse og påskriften \"Stem på mig - jeg lyver aldrig\".  

En politibetjent fjernede før mødet et banner og en person på en bygning over podiet, hvor statsministeren skulle holde sit møde på torvet.

 Statsministeren prøvede først at dysse demonstranterne med ordene:  

- Nogle har ikke respekt for demokratiet. De vil ikke lade andre sige deres mening, sagde Anders Fogh Rasmussen.  

TV 2/FYNs reporter Søren Hygum Hansen var tæt på begivenhederne og fortæller, at det var meget ubehageligt at være midt i tumulten.

- Demonstranterne var meget tæt på statsministeren. Der var kun få meter mellem dem. De råbte af al deres kraft slagordene - og det gjorde Venstres Ungdom også. Det blev nærmest en konkurrence mellem dem, fortæller Søren Hygum Hansen.

- Der var rigtig meget kaos, tilføjer han.

Politiet i Svendborg vurderer, at omkring 40 autonome deltog i tumulten.