I det fynske folks tjeneste

Fogh: Tørklædedebat hører til i skolerne

Statsministeren mener det er op til den enkelte skole, om unge pigers brug af tørklæder skal frabedes. Han afviser dermed forslag fra Svendborg-politiker.

Det er den enkelte skole og forældrene, der i samarbejde skal beslutte retningslinjerne for elevernes påklædning. Sådan siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der dermed afviser, at kommuner og stat officielt skal frabede sig muslimske skolepigers brug af tørklæder.

- Det er min opfattelse, at man ikke kommer langt ved at fastsætte centrale retningslinjer om påklædning i det danske samfund, ud over hvad der i øvrigt måtte være nødvendigt af hensyn til at varetage sit job og modtage undervisning, siger han.

- Og der er faktisk eksempler på, at skoleledere har fundet anledning til at fastsætte lokale regler om påklædning. Og der synes jeg, at den type beslutninger hører hjemme. På den enkelte skole, siger Anders Fogh Rasmussen.

Statsministerens udmelding kommer, fordi Svendborg byråd i aften skal debattere et forslag om, at kommunen skal frabede sig hovedtørklæder for piger under 18 år. Forslagsstiller Medhat Khattab (NA) mener, at tørklæderne skader pigernes integration.