Følg med live fra kl. 12.50: Syddanmark får masser af statslige job

1.015 statslige arbejdspladser på vej til Region Syddanmark. Følg med, når TV 2/Fyn sender live på Nyhedskanalen og tv2fyn.dk om flytningen af statslige job.

Det er anden omgang flytning af statslige arbejdspladser, siden Lars Løkke blev statsminister i 2015. Derfor er titlen "Bedre balance II". 

- Jeg ved godt, at ikke alle synes, at det er en god idé. Jeg har oplevet, at opbakningen afhænger en del af, hvor i landet man bor, sagde Lars Løkke i sin nytårstale.

- Men jeg ser sådan på det, at det er til gavn for os alle sammen, at Danmark hænger sammen.

Her er et overblik over det, der allerede er offentliggjort om planerne:

  • Region Midtjylland er topscorer og kan se frem til 1.082 statslige arbejdspladser, Region Syddanmark følger efter med 1.015 arbejdspladser ifølge Finansministeriets tal, mens Region Sjælland får 931 arbejdspladser.
  • Region Nordjylland har derimod kun udsigt til 399 nye statslige arbejdspladser, hvilket regionsrådsformand Ulla Astman (S) over for Jyllands-Posten betegner som utilfredsstillende og skuffende.
  • Ifølge Finansministeriet er 4.024 arbejdspladser omfattet af flytteplanerne.
  • Jyllands-Posten, der har fået tallene på forhånd, påpeger dog at en del af de 4.024 job allerede er blevet annonceret, da de er led i en længe planlagt ændring af hele skattevæsnet.
  • Ifølge Jyllands-Posten betyder det, at det reelt kun er 1.824 statsansatte, der onsdag får at vide, at deres job skal flytte fra hovedstaden til provinsen. Finansministeriet mener ikke, at man kan opgøre tallene på den måde. Ministeriet påpeger, at der både er nye og eksisterende skattearbejdspladser.
  • Ud over de statslige arbejdspladser har regeringen ifølge DR planer om at oprette mellem 500 og 1.000 nye uddannelsespladser i ti forskellige provinsbyer.

Politisk set er der generelt stor opbakning til hele ideen om flytning af statslige arbejdspladser.

Socialdemokratiets kommunalordfører, Magnus Heunicke, siger til Jyllands-Posten:

- Mere af det vil jeg sige. Ser man på nettotallet, er der jo stadig et tab af statslige arbejdspladser uden for de store byer, så der er virkelig brug for en anden bølge.

Dansk Folkeparti har udarbejdet sin egen liste på 15 statslige arbejdspladser, som partiet mener bør have en ny adresse. Blandt andet har DF kig på Sundhedsstyrelsen, Danmarks Statistik, Lægemiddelstyrelsen, Energitilsynet, Institut for Menneskerettigheder og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Oversigt

    Oversigt