Folkeskoler overvejer muslimske helligdage

Flere folkeskoler i områder med mange indvandrere overvejer at gøre muslimske helligdage til fridage på linje med de kristne helligdage. Flere folkeskoler overvejer muligheden for, at for eksempel den muslimske højtid ramadanens afslutning skal udnævnes til skolefridag.

-

Flere folkeskoler i områder med mange indvandrere overvejer at gøre muslimske helligdage til fridage på linje med de kristne helligdage.

Ramadan som fridag
Flere folkeskoler, som B.T. har talt med, overvejer muligheden for, at for eksempel den muslimske højtid ramadanens afslutning skal udnævnes til skolefridag.

Bliver hjemme
\"Vi oplever, at langt de fleste af vores elever bliver hjemme i en eller to dage for at fejre ramadanens afslutning. For muslimer er ramadanen lige så vigtig, som julen er for os, og derfor er det helt naturligt, at vores elever holder fri, siger Olav Rebølle Nielsen, der er inspektør på Humlehaveskolen i Odense, til avisen.

Ni ud af ti tosprogede
På Humlehaveskolen er flere end ni ud af ti elever tosprogede, og derfor er der meget langt mellem skoletaskerne i de dage, hvor muslimerne fejrer, at den årlige fastemåned, ramadanen, er ovre.

/ritzau/