Folketinget: Lotte Bundsgaard er klar til en ny kamp

Efter cirka et år som Boligminister skal Lotte Bundsgaard(A) nu for første gang i sin politiske karriere prøve at være i opposition.

-

Efter cirka et år som Boligminister skal Lotte Bundsgaard(A) nu for første gang i sin politiske karriere prøve at være i opposition.


\"Opgaven bliver nu at sikre, om Venstre kan leve op til deres valgløfter,\" siger Lotte Bundsgaard, fra sin kreds i Otterup. Hun glæder sig i det mindste over, at hun i første omgang nåede et år som minister.


\"Nu er jeg meget bedre rustet til at sidde i opposition. Jeg ved jo selv, hvordan oppositionen arbejder.\"


Hun havde det naturligvis nok skidt under valgaftenen, hvor hun fulgte slaget fra Christiansborg.


\"Det var lidt lige som en eksamen, hvor man selv synes at man har gjort det rigtig godt og gjort, hvad man kunne - og så får man alligevel en dårlig karakter. Vælgernes dom er jo klar nok.\"


Ifølge Lotte Bundsgaard så er årsagen til den dårlige karakter, at Venstre kan vise nogle nye ansigter samtidig med at politikken på mange måder minder om socialdemokratiets.


\"Man kunne jo kalde dem for Socialdemokratiet Light.\"


Lotte Bundsgaard vil senere onsdag vide, hvor godt et personligt valg hun selv har fået. Og som en af partiets spidser, så gløder hendes telefon konstant.


\"Vi skal have gruppemøde og hovedbestyrelsesmøde i morgen. Men allerede i dag onsdag sker der utrolig mange ting i partiet\", siger Bundsgaard, uden dog at gå i detaljer.