I det fynske folks tjeneste

Folketingsvalg 20. november

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udskrev onsdag folketingsvalg til afholdelse tirsdag d. 20. november. Folketingsvalget falder dermed for første gang nogensinde sammen med amts- og kommunalvalget. På Fyn glæder socialdemokratiet sig, mens de borgerlige ærger sig over udskrivelsen af folketingsvalget.

-

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udskrev onsdag  folketingsvalg til afholdelse tirsdag d. 20. november. Folketingsvalget falder dermed for første gang nogensinde sammen med amts- og kommunalvalget.


Poul Nyrup Rasmussen udskrev valget til folketingsvalget på et pressemøde i Spejlsalen onsdag middag.


Glæde hos S
Socialdemokratiets spidskandidat til amtsrådsvalget Poul-Erik Svendsen hilser udskrivelsen af folketingsvalget velkommen. Han er godt tilfreds med at alle tre valg falder på samme dag.


\"De her valg vil ridse nogle forskelle i danske politik op. Det vil blive klart, hvad partierne står for, og det vil illustrere nogle sammenhænge mellem landsdækkende og lokalpolitik, \" siger Poul Erik-Svendsen.


En meningsmåling viste i mandags at Poul-Erik Svendsen og socialdemokratiet står til at tabe amtsrådsvalget, men med udskrivelsen af folketingsvalget, har socialdemokratiets spidskandidat fået nyt håb.


\"Det vil udstille De Radikales underlige alliance på Fyn. I regeringen støtter de socialdemokratiet, og på Fyn støtter partiet den borgerlige fløj. Det dilemma vil vi naturligvis påpege, \" siger Poul-Erik Svendsen.


Odenses borgmester ser ligeledes positivt på sammenfaldet af de tre valg.


\"Det her kan måske lokke flere vælgere på banen. Og det kan være godt for demokratiet. Jeg synes, det lyder udfordrende med tre valg på samme dag, \" siger Anker Boye(S).


Borgerlige ærger sig
Blandt de borgerlige spidskandidater til amtsrådvalget er der dog overvejende skepsis over sammenfaldet af folketings- , amts- og kommunalvalget.


\"Vi er parate til at vinde alle tre valg, men det ærgrer mig, at de lokale valg nu vil drukne. Alle vil tænke og tale om folketingsvalget, og det synes jeg er synd for det lokale demokrati, \" siger de konservatives spidskandidat Jan Boye.


Hos Poul Weber er holdningen den samme.


\"Nu er valget udskrevet og det kan vi ikke gøre noget ved. Men jeg frygter et adminstrativt kaos og stor fejlmargen ved stemmeafgivningen. Det bliver svært at adskille tre stemmesedler på valgdagen. Og jeg er ked af, at amts- og kommunalvalget nu bliver overskygget af en folketingsvalg, \" siger Poul Weber, der er spidskandidat for Venstre ved amtsrådsvalget.


Ingen af de borgerlige kandidater frygter dog, at et folketingsvalg vil få indvirkning på stemmeafgivningen ved amtsrådsvalget.


Se beskrivelse af folketingsmedlemmer valgt på Fyn, og liste over folketingskandidater på Fyn