I det fynske folks tjeneste

Fona forlader Fyn

Alle Fonas tre butikker på Fyn lukker i en kamp om overlevelse.

I februar lød det, at elektronikkæden Fona kun ville lukke en ud af deres nuværende tre butikker på Fyn. Men nu lyder det, at alle tre ryger.

Lukningen af Fona-butikkerne på Fyn kommer som led i en stribe lukninger over hele landet, og der er kun i alt otte butikker, som overlever. Den hårdt økonomisk pressede kæde har siden februar forsøgt at skifte form og finde ny køber.

- Vi prøvede med det, vi opfattede som realistiske budgetter på baggrund af nogle tilkendegivelser, vi fik, at videreføre kæden med 31 butikker. Og det måtte vi så konstarere, at der ikke var et marked for blandt potentielle købere,« siger Ole Borch, der er kurator for Fonas rekonstruktion, til Berlingske.

Kuratoren vurderer, at et Fona med kun otte butikker er den mindst mulige form, som ejeren F Group kan sælge til en ny køber.

- Men vi har en ambition om, at vi i de afsluttende forhandlinger kan få nogle flere butikker med. Vi ved det ikke endnu, men det er det, forhandlingerne går på, lyder det fra Ole Borch.

Ifølge Berlingske siger kuratorerne, at der allerede er dialog med udlejere og mulige nye lejere i mange af de butikker, som nu ikke længere fungerer som Fona-butikker.

Alle ansatte i de fynske Fona-butikker bliver fyret per dags dato, ligesom alle andre ansatte der ikke arbejder i en af de otte overlevende butikker.