I det fynske folks tjeneste

Football: 65 rookier indtog grønsværen i Odense

Football-klubben Odense Badgers havde i weekenden inviteret til Rookie Day i anledning af den store sportsbegivenhed Super Bowl.

00:37

Odense Badgers tacklede rookies ved åbent hus i anledningen af Super Bowl.

Natten til mandag afholdes Super Bowl, der er den årlige afslutningskamp i den professionelle amerikanske fodboldliga NFL. I den anledning holdt Odenseklubben Badgers søndag åbent hus, hvor unge og gamle kunne afprøve sporten.

- Det vi giver dem i dag er primært entusiasmen. Det skal være noget anderledes, fortæller træner i Odense Badgers, Frederik Vindeløv Jensen.

Godt 65 fynboer har i weekenden været forbi klubben i Bolbro, for at forsøge sig med den hårde fysiske sport. Èn af dem var Alexander Hauge Pedersen fra Odense.

Det er rigtig rart lige at komme ud og slå på nogle andre

Alexander Hauge Pedersen, Odense

- Det er super fedt, det er rigtig rart lige at komme ud og slå på nogle andre.

Det havde du måske brug for?

- Jaaa, nu spiller jeg jo normalt fodbold, der må man ikke helt på samme måde, siger Alexander Hauge Pedersen.

De danske football-klubber har de seneste par år afholdt Rookie Day i samme weekend som Super Bowl, hvor 100 millioner seere alene i USA følger med. Det danske forbund håber, at medieopmærksomheden omkring begivenheden kan være med til at skaffe flere medlemmer.

- Vi vil gerne trække flere til sporten. Nu har vi jo Super Bowl og det giver en hel naturlig opmærksomhed omkring vores idrætsgren, som ellers har svært ved at få opmærksomhed, siger sportschef i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, Lars Carlsen.

Amerikansk fodbold betragtes stadig som en nichesport i Danmark. De seneste tal viser, at der eksisterer godt 40 klubber, der sammenlagt har 3300 medlemmer. 

SUPER BOWL 2018

Det er 52. udgave af Super Bowl. Kampen spilles i den amerikanske by Minneapolis, hvor New England Patriots spiller mod Philadelphia Eagles.
02:41 Luk video