For høj musik i sommervarmen: Politiet vil dele bøder ud og tage dit musikanlæg

Spiller du for høj musik i de varme sommernætter, kan du få en bøde på 1.000 kroner - og politiet kan tage dit musikanlæg, advarer Fyns Politi.

Temperaturen stiger, og det gør lydstyrken på de udendørs musikanlæg også på de varme sommeraftener.         

                                                                                                                            

Desværre holder den festlige musik også naboerne vågne, og derfor opfordrer politiet de musikglade fynboer til at skrue ned for den ulovlige nattemusik.

- Vi ved erfaringsmæssigt, at sommervejr og udendørs musik ofte går hånd i hånd. Derfor vil vi gerne på det varmeste opfordre til at udvise hensyn til hinanden og huske dig på, at dine naboer jo ikke nødvendigvis deler din musiksmag, siger Fyns Politis politidirektør, Arne Gram.

Bøder og konfiskeret musikanlæg

Hvis ikke der bliver skruet ned for musikken, giver politiet en bøde på 1.000 kroner, og det kan også ende med, at betjentene tager musikanlægget med sig i politibilen. 

- Vi forstår godt lysten til at feste udenfor, fordi der fortsat gælder en række restriktioner, som betyder, man ikke kan komme ud og feste i nattelivet, som man plejer - og det er særligt ærgerligt lige nu, hvor mange unge gerne vil fejre, at de er blevet færdige med deres uddannelse eller skoleforløb, siger Arne Gram 

- Men det er altså nødvendigt, at hvis festen generer naboerne i området, så vi er nødt til at handle på det, understreger politidirektøren.

Har du planer om at holde fest til ud på natten i løbet af sommeren, kan du med fordel underrette naboerne, lyder anbefalingen fra Fyns Politi. Det er dog stadig ulovligt at spille musik til ulempe. 

I sommeren 2020 var der i forlængelse af coronaviruspandemien ekstraordinært mange meldinger om musik til ulempe, fordi værtshuse og natklubber - ligesom nu - måtte holde lukket. Det får især de unge til at rykke festerne hjem eller i parker som Munke Mose. 

18-årig: For høj musik er lille forseelse

Det ærgrer 18-årige Nicklas Langer, at politiet vil dele bøder ud eller tage musikanlægget fra de unge, der fester i sommervarmen.

Han synes, der er en heksesagt mod unge, som gerne vil fejre afslutningen på skoleåret og pandemien.

- At spille for høj musik er en lille forseelse, siger Nicklas Langer, som bor i Odense og er i gang med et sabbatår. 

Opdatering
Artiklen er opdateret fredag eftermiddag med en kommentar fra 18-årige Nicklas Langer.

- Det synes jeg ikke er fair. Der skal være forståelse her efter corona, for vi har ikke set hinanden i et år, fortsætter han.

Selv om han udmærket forstår, at det er træls at være nabo til eksempelvis Munke Mose, når der bliver afspillet høj musik til langt ud på natten, håber han, at naboerne vil bære over med de festende unge.

- Hvis jeg var dem, ville jeg sige til de unge, at de bare skal skrue lidt ned, siger Nicklas Langer.