I det fynske folks tjeneste

Forårsfornemmelser på Fyn: Onsdag vender solen endnu en gang tilbage

Efter en regnfuld tirsdag kan vi se frem til sol og tørvejr det meste af dagen.

00:58

Solopgang over Lunknebugten på Tåsinge onsdag morgen. Video: Ole Holbech

Kalenderen viser forår, og nu gør vejret det måske også. Onsdag står i hvert fald på solskin over Fyn og et vekslende skydække med tørvejr det meste af dagen. 

- I dag kan vi mærke, at det er blevet forår, siger TV 2 Vejrets Jens Ringgård. 

Morgenen begynder dog køligt med kolde veje. I løbet af morgenen kan temperaturen snige sig ned under frysepunktet. Bevæger du dig derfor ud i løbet af morgenen, skal du være opmærksom på glatte veje. 

Læs også Bevaringsplan skal sikre rigmandskvarter mod forandringer

I løbet af eftermiddagen kigger solen frem, og vi kan se frem til nogen sol og syv grader på Fyn. Kommer der regn i løbet af dagen, vil bygerne være små og kortvarige. 

- Der vil ikke være specielt mange byger i dag, og de vil kun vare i kort tid. Der vil generelt komme mellem nul og to mm regn, siger Jens Ringgård. 

Vinden bliver svag til jævn fra sydvest og vest. 

Onsdagen begynder og slutter køligt

I aftentimerne falder temperaturerne igen til mellem to og fire grader med delvist klart vejr. Og så kan vi se frem til en svag til let vind fra sydvest og vest. 

- Selvom eftermiddagen byder på syv grader og lidt forårsfornemmelser, kan det føles koldt igen i aftentimerne, siger Jens Ringgård. 

Med en dagslængde på mere end 11 timer og stor temperaturforskel fra morgen til eftermiddag, kan vi så småt begynde og mærke, at det er blevet forår.