I det fynske folks tjeneste

Forældre bekymrede over for hård motion

Skolebørn i alle aldre har i dag løbet, svømmet og cyklet på livet løs til Skolernes Motionsdag, men nogle forældre er bekymret for børnenes helbred.

02:01

Skolebørn i alle aldre har i dag løbet, svømmet og cyklet på livet løs til Skolernes motionsdag, men nogle forældre er bekymret for børnenes helbred.

1 af 2

Mere end 700.000 børn og voksne har i dag løbet prustende rundt i det danske land i forbindelse med skolerne årlige motionsdag.

Men flere forældre har udtrykt bekymring for, om børnene kan holde til en intens sportsdag, hvis de ikke er vant til at dyrke motion.

Bekymrede forældre

En af de bekymrede forældre er fitnesstræner Lene Lindskjold. På Tallerupskolen i Tommerup, hvor Lene Lindskjolds datter går, har man endda udvidet motionsdagen med en temauge med daglig løb og masser af sport.

- Så meget motion puttet ind i en uge, og med en triatlon til afslutning i dag, det er for meget på en gang, siger Lene Lindskjold, der udover at være mor også er centerchef i FitnessDK i Rosengårdscentret.

Bliver ikke presset

Det mener skoleinspektøren på Tallerupskolen dog ikke er tilfældet.

- Der er jo ikke nogen, der er blevet presset ud i noget, som de ikke har kunnet magte. De er blevet støttet og opfordret , men der er ikke nogen, der er presset til noget, de ikke kan klare, siger Gitte Mogensen, skoleinspektør på Tallerupskolen i Tommerup.

Og det er faktisk også en af anbefalingerne fra Dansk Skoleidræt.

- Det her er noget de ikke kun skal gøre, når det er skolernes motionsdag. De skal gøre det hele året. Skolerne Motionsdag skal så være en ekstra festdag, hvor man gør noget ekstra sjovt, siger generalsekretær Steen Hjort i Dansk Skoleidræt.