I det fynske folks tjeneste

Forældre får penge tilbage

Langt de fleste kommuner, der nu bliver ramt af pædagogstrejke, er indstillet på at give forældrene penge tilbage for manglende pasning.

Frustrerede forældre må lige nu tænke kreativt for at få deres børn passet. Til gengæld er kommunerne parate til at give forældrene deres penge tilbage for den manglende pasning.

- Vi har mange forældre, der ringer ind. De er desperate, for mange af dem har allerede brugt deres muligheder for alternativ pasning, da pædagogmedhjælperne strejkede. Desværre kan vi ikke gøre andet end at lytte til dem og så give pengene tilbage, siger institutionschef Britta Carl i Odense Kommune til Ritzau.

Odense byråd vedtog 23. april 2008, at der refunderes forældrebetaling for manglende pasning, hvis man er ramt er strejken ud over fem pasningsdage.

Også reduktion i åbningstiden under strejken indgår i denne beregning. 

Det betyder, at det er manglende pasning udover 52 timer, der udløser tilbagebetaling. I denne beregning regnes pædagogmedhjælperstrejken og pædagogstrejken som en samlet strejke.
 
I alt er 15 kommuner ramt af pædagogernes strejke, og størstedelen har allerede varslet, at de vil give forældrene penge tilbage, mens nogle få afventer, hvordan konflikten udvikler sig.

I de fleste kommuner sker tilbagebetalingen uanset, hvor længe konflikten varer.

Læs mere